top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Velkommen til Ballstad!

Oppdatert: 27. mai 2020

Når midnattssola gjør svabergene varme, når fjellstiene lokker og leder deg gjennom blomster, lyng og lekne knauser opp på toppene til spektakulære utsikter, når lyse sommernetter byr havet opp til fargerik dans og du finner roen på en bryggekant - da vet du at du er kommet til Lofoten. Velkommen til Ballstad - ditt sted midt i verdens vakreste øyrike!


Ballstad er Lofotens største operative fiskevær og et levende kystsamfunn med en lang og rik historie. Ballstad ligger på sørenden av Vestvågøy, vennlig omfavnet av en rekke små øyer som gir god le for storhavet og Vestfjorden. Vi har et bredt tilbud av overnatting, aktiviteter, spisesteder og naturopplevelser. Med sin beliggenhet midt i Lofoten med korte avstander til den østlige og vestlige delen av øyriket, er stedet en perfekt base om du vil utforske regionen.

På Ballstad får du bo og overnatte i ekte rorbuer med moderne komfort og alt du trenger, og med god plass til deg, familien eller vennegjengen din. Ballstad er også stedet hvor du finner den gode roen og samtidig får kjenne på det yrende og lune livet i et fiskevær. Folket i fiskeværet Ballstad har levd av det marine matfatet og det naturen har å by på i uminnelige tider. Mattradisjonene holdes fremdeles i hevd. På restaurantene og spisestedene våre kan du likevel også oppleve nyskapende og moderne varianter av kjente retter og råvarer. Gi deg selv spennende matopplevelser hos Lofoten Food Studio eller Himmel og Havn.


En spennende og inspirerende opplevelse finner du også innenfor veggene til Sareptas Hus, et lite smykkeskrin av en butikk med en vakker galleridel. I butikken finner du blant annet gårdsmat, håndverk, ullgarn og ullprodukter fra Lofoten Wool. Fra mai til september arrangeres Lofoten Summer Exhibition her, en utstilling som hvert år inviterer kunstnere til å stille ut verkene sine i de stemningsfulle lokalene.


Ønsker du en aktiv ferie og vil nyte sommerdager med fiske, dykking, kajakk- og båtturer og fjellturer er Ballstad et paradis for deg. vil du finne et bredt utvalg av opplevelser på Ballstad. Du kan oppleve havet med Next Adventure Lofoten, utforske fjellene sammen med Hattvika Lodge, dykke i det rene og klare Lofothavet sammen med Lofoten Diving, følge Børge hos Sjøstrand Rorbuer ut på havet eller leie båt hos Hemmingodden og selv kaste snøret over båtripa. Du kan leie bil hos Ballstad Bruktbilservice og oppdage resten av Lofoten, eller booke deg og følget ditt inn på oppdagelsesferd og ekspedisjoner gjennom transportselskapet Lofotservice.

Det sies at Ballstad er noe mer enn et fiskevær i Lofoten. Det sies at når du er der for første gang, kan du likevel kjenne deg igjen og når du reiser derfra, har du stedet med deg. Finn ferie pulsen og den ekte Lofot-pulsen på Ballstad – varmt velkommen!


Vil du vite mer om overnatting, aktiviteter og opplevelser på Ballstad? Les mer her.


Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.

Finn din drømmereiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

Transport i Lofoten: https://lofoten.info/transport

Bussruter i Lofoten: https://reisnordland.no/ac/bussruter-lofoten-384

Hurtigruten: https://www.hurtigruten.no/

Fly: https://www.wideroe.no/

1 527 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page