top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Sommergaven

I år legger mange nordmenn ut på reise i eget land og oppsøker stedene de alltid har snakket om å besøke. De reiser til steder de aldri kommer til å glemme. Steder som overrasker og berører, og som på en underlig måte føles kjente og nære. I sommer står bygder, byer, havner og tettsteder i Norge med åpne armer og sier: Velkommen hjem!


Hvert år tar Lofoten imot mange besøkende fra både inn- og utland. I år holder utenlands gjestene våre seg hjemme på grunn av covid-19-pandemien. I år er det derfor raust med plass til alle våre reisende nordmenn. Det ventes ingen trengsel, selv om noen frykter det og mediene har antydet det de siste ukene. I verdens vakreste øyrike ligger tettstedene spredt og reisen mellom hver og en av dem er en opplevelse i seg selv. Og det finnes et sted for alle. Kanskje er det i år at Lofoten skjenker deg ditt favorittreisemål og gir deg akkurat det pusterommet du trenger?


På Ballstad, midt i Lofoten, finner du rikelig med overnattingsmuligheter, mange spennende aktiviteter og opplevelser for fiskeinteresserte, turglade, matglade, kunst- og kulturinteresserte og Lofot eventyrere. Du kan tilbringe tida di i dette levende, tradisjonsrike og moderne fiskeværet eller bruke Ballstad som base for dagsturer og ekspedisjoner ut i øyriket.

Tettstedet Ballstad, som består av Ballstadøya og Ballstadlandet, befinner seg på sørenden av Vestvågøya og ligger vennlig omfavnet av en rekke øyer, som gir god le for storhavet og Vestfjorden. Fra storhavet og inn til bryggene på Ballstad har mange båter kommet og lagt til gjennom årene og uminnelig mange tonn fisk har blitt lempet fra fiskebåt til kai.

Det sies at på Ballstad er rorbuene like lune som vertskapet, båtene like stødige som et godt håndtrykk og fiskerne som rause og levende historiebøker. Gi deg selv en nordnorsk sommergave i år! Velkommen til Ballstad!Overnatte på Ballstad

På Ballstad kan du bo i rorbuer, hytter, hus, villaer eller leiligheter. Sjekk ut alle de fine overnattingsstedene våre og book drømmeferien:

Hemmingodden

Hattvika Lodge

Naustplassen Rorbuer

Villa Ballstad

Solsiden Brygge

Kræmmervika Havn

Sjøstrand Rorbuer

Sjøutsikten Ballstad.

Finn ut mer om Ballstad: https://www.visitballstad.com/

Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.


Finn din drømmereiserute


Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

Transport i Lofoten: https://lofoten.info/transport

Bussruter i Lofoten: https://reisnordland.no/ac/bussruter-lofoten-384

Hurtigruten: https://www.hurtigruten.no/

Fly: https://www.wideroe.no/

1 418 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page