top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Nært på Ballstad

De reisene du legger i smykkeskrinet ditt av ferieminner er ikke nødvendigvis de lengste reisene, men de reisene hvor du var nært på stedet du besøkte, nært på øyeblikkene og nært på folk. I år er Ballstad i Lofoten ditt eget nabolag, hvor havet, fjellene og folket inviterer deg til å finne den gode sommerferiefølelsen.

Foto: Eirin Eggjem


2020 er året hvor vi trår nye stier og oppsøker de stedene vi alltid har drømt om å besøke, og de stedene vi selv har hørt om og anbefalt andre å reise til i Norge. Norgeskartet har skatter tegna inn overalt og kommer du til Lofoten ligger skattene tett. Fiskeværet Ballstad er stedet som bærer den ekte Lofotopplevelsen i seg og med sin beliggenhet midt i Lofoten er tettstedet også en perfekt base for turer rundt omkring i hele øyriket.

På Ballstad nært på hav og fjell vekkes sansene til live. Ribturene til Next Adventure Lofoten tar deg med ut i havgapet og lar deg få oppleve det rike fugle- og dyrelivet, og for dem som trives like godt under vann som over, kan du utforske det friske, nordnorske havet sammen med Lofoten Diving. Fjellene rundt Ballstad frister turglade og tindebestigere. Hemmingodden og Hattvika Lodge byr på gode tips til fjellturer, og ikke minst overnatting. Overnatting finner du også hos Naustplassen Rorbuer, Villa Ballstad, Solsiden Brygge, Kræmmervika Havn, Sjøstrand Rorbuer eller Sjøutsikten.


På Ballstad sitter lidenskapen for livet ved kysten i rorbuveggene, i bryggeplankene, i maten og i folket du møter. Sjela til Ballstad sitter i nevene til han som leier ut båten til deg. Den sitter i kaffekoppen du får i solveggen på 8373 Café. Den sitter i fisken du trekker over ripa og i den omsorgsfullt oppredde senga på rorbua di. Som ethvert fiskevær, vet Ballstad hvordan man tar imot gjester. Gi deg selv den Lofotferien du alltid har drømt om - og det er nå du reiser. Book oppholdet ditt hos oss på Ballstad - før alle andre.

Vil du vite mer om overnatting, aktiviteter og opplevelser på Ballstad? Les mer her.


Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.

Finn din drømmereiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

Transport i Lofoten: https://lofoten.info/transport

Bussruter i Lofoten: https://reisnordland.no/ac/bussruter-lofoten-384

Hurtigruten: https://www.hurtigruten.no/

Fly: https://www.wideroe.no/

608 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sommergaven

bottom of page