top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Lyst til å ha Lofoten for deg selv?

Er du en av dem som gjerne vil ha Lofoten litt for deg selv? Ta med deg reisefølget ditt og besøk oss utenom den litt travle sommersesongen! Vi tar deg varmt imot hele året!


Hvis du har lyst til å gi bedriften din, vennegjengen eller den du liker aller best en opplevelse utenom det vanlige, skal du legge reisa til oss på Ballstad i Lofoten. Selve reisen hit er faktisk litt av en opplevelse. Her omfavner Lofotfjellene og storhavet, de lune fjordarmene og lyset deg fra alle kanter hele året, enten du kommer sjøveien, luftveien eller i bil.

Ballstad på Vestvågøy er Lofotens største operative fiskevær og det er her du virkelig får kjenne på den ekte Lofotpulsen. Å våkne opp på Ballstad er å sakte våkne til lydene av klukkende bølgeskvulp, lekne måkeskrik i det fjerne, den beroligende duren av ivrige fiskebåter, summingen av litt lave stemmer og det velsigna suset fra storhavet som gjør alle lyder til en mjuk symfoni. Hos oss kan du overnatte i tradisjonsrike og moderne rorbuer, hus og leiligheter. Vi har også event-, kurs- og konferanselokaler.


Ønsker du og reisefølget ditt å virkelig kjenne Lofoten under beina mens dere er her, ta turen opp i fjellene rundt Ballstad eller en dagstur ut til fjellene omkring. Ballstad har en unik beliggenhet med korte avstander ut til alle deler av øyriket. Lengter dere heller ut på havet, står en hel gjeng klare på Ballstad for å ta dere med på båttur, havsafari, fisketur, ribtur, dykking, kajakkpadling og SUP-padling. Snakk med de hyggelige folka i Next Adventure Lofoten, Hattvika Lodge, Lofoten Diving, Sjøstrand Rorbuer, Ballstadgutt og Hemmingodden.


I fiskeværet vårt kan du finne roen ved havet og vandre rundt blant koselige kaféer, galleri og gårdsutsalg og få uforglemmelige opplevelser til bords. Ikke bare har vi det mektige marine matfatet rett utenfor bryggekanten, Vestvågøy er også en av de største landbrukskommunene i landsdelen. Året gjennom høster vi takknemlig fra Lofotnaturens frukter og serverer de beste råvarene fra sesongen til matglade gjester på Ballstad. Besøk Lofoten Food Studio, Himmel og Havn, Kræmmervika, 8387 Café, Sareptas Hus, Hattvika Lodge og Kaikanten.

Foto: Eirin Eggjem


Fra alle oss på Ballstad - hjertelig velkommen!


Overnatte på Ballstad

Finn ditt perfekte overnattingssted:

Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.

Finn din reiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

86 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page