top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

I lyset fra ei midnattsol

Oppdatert: 16. jun. 2020

Midnattsola gjør noe med folket som bor under den, og med gjestene våre. I lyset fra ei midnattsol blir hverdag til fest, og alle ansikt får et varmt slør. I lyset fra ei midnattsol står tida stille og ferien kjennes ut som et eneste langt salig utpust. Kom nord i sommer, hils på midnattsola og folket på Ballstad!


I slutten av november reiser sola fra nord. En drøy måned senere, i januar, kommer den gradvis tilbake igjen og stryker smilende, sollengtende fjes varmt på kinnet. Under den arktiske vinteren og våren leker sola sisten med stormer og lavtrykk, med natt og dag, men så snart vi skriver juni er den et fast innslag på sommerhimmelen - hele døgnet i en drøy måned. I det fargerike spennet mellom lys og mørke blir vi ekstra takknemlig for sommeren i nord og for midnattsola. På Ballstad er vi klare for å ta imot gjester som søker det nordnorske sommereventyret. Vi har god kapasitet og raust med hjerterom hele sommeren.


Så lenge været holder, gjør midnattsola at du kan ferdes på fjell og tinder akkurat når det passer deg og la strandturene og fisketurene få vare akkurat så lenge du ønsker. Hattvika Lodge gir deg uforglemmelige opplevelser til havs og til fjells. Hemmingodden og Next Adventure Lofoten lar deg få utforske både spenningen og roen på havet med fisketurer, fugl- og dyrelivsafari eller turer som bare lar deg få kjenne havvinden i håret og suget i magen når ribben suser avgårde.. Er du nysgjerrig på livet under vann, inviterer Lofoten Diving både deg som er nybegynner og erfaren, ned i det friske arktiske havet.


På Ballstad kan du dra ut på havet og fiske, for så å komme på land og tilberede og nyte fangsten på rorbua di. Du kan også besøke spisestedene og utsalgene våre som alle byr på lokale råvarer, tradisjonelle og moderne smaker og retter, som Kremmervika Havn, Lofoten Food Studio, Langbua Spiseri, Himmel og Havn, Solsiden Brygge, Kaikanten og 8373 Café. På lune Sareptas hus kan du smake på produktene til Fagerlia Gård og i tillegg se Lofoten Summer Exhibition.


La øyeblikkene vare lenge i sommer - nyt ferien din hos oss på Ballstad!

Overnatte på Ballstad

Ballstad ligger midt i Lofoten og herfra er avstandene korte ut til alle deler av øyriket. Gjør Ballstad til din base for dagsturer, besøk og utflukter til bygder, tettsteder og aktiviteter, tinder, fjell eller strender i Lofoten. Tilbring gjerne tida di i fiskeværet Ballstad. Her lever du tett på naturen, kommer nært på den ekte Lofotpulsen og finner den gode roen ved havet, samtidig som du kan nyte et bredt tilbud av spisesteder, aktiviteter og opplevelser.

På Ballstad kan du bo i rorbuer, hytter, hus, villaer eller leilighet. Sjekk ut alle de fine overnattingsstedene våre og book drømmeferien:

Hemmingodden

Hattvika Lodge

Naustplassen Rorbuer

Villa Ballstad

Solsiden Brygge

Kræmmervika Havn

Sjøstrand Rorbuer

Sjøutsikten Ballstad.

Finn ut mer om Ballstad: https://www.visitballstad.com/


Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.

Finn din drømmereiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

Transport i Lofoten: https://lofoten.info/transport

Bussruter i Lofoten: https://reisnordland.no/ac/bussruter-lofoten-384

Hurtigruten: https://www.hurtigruten.no/

Fly: https://www.wideroe.no/

694 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sommergaven

bottom of page