top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Håndtrykket i et fiskevær

Midt i Lofoten finner du Ballstad, øyrikets største operative fiskevær. Hele året yrer det av liv i havna her og det er kort vei fra havet til matbordet. Det unike ved å kunne fange fisken, tilberede den og nyte den på sin egen rorbu, er en opplevelse mange gjester skriver inn i sommerminneboka si.

På Ballstad sitter tradisjonene og historien til det gamle, men moderne fiskeværet i brygger, rorbuer, båter, fortellinger og folk. Som gjest på Ballstad kan du kjenne kystkulturen i håndtrykket, i måten det stødige roret dreies på båtene og i den omsorgsfullt oppredde senga på rorbua di. Du ser velkomsten i blikket her ute, for det å ta godt imot gjester som “legger til kai” i et fiskevær sitter i ryggmargen på kystfolket.


Å ta vare på havet og naturen er viktig for et fiskevær. Havet, fjellene, skogene og vannene omkring Ballstad gir næring og mat på bordet, men det er også her du finner fortellingene om dem som bor her. Tar du vare på naturen, tar du vare på folk. I et fiskevær vet man at ei bærekraftig næring avhenger av riktig forvaltning og et rent miljø. I et fiskevær handler alt om å sette de riktige sporene etter seg.

På Ballstad kan du oppleve fjellene, fiskevannene og livet på havet, både over og under vann og nyte de beste råvarene fra sesongen på våre lune og trivelige spisesteder. Gi deg selv et befriende ferieutpust og sov godt sjelfulle og moderne rorbuer, hytter, hus, villaer eller leiligheter. Ute suser havet deg i søvn. Dette havet som vi alle kjenner så godt. Dette havet som forbinder oss alle. Velkommen til oss på Ballstad!



Spise på Ballstad

Matopplevelser for minneboka får du hos:


Overnatte på Ballstad

På Ballstad kan du bo i rorbuer, hytter, hus, villaer eller leiligheter. Sjekk ut alle de fine overnattingsstedene våre og book drømmeferien:

Vil du vite mer om aktiviteter og hva du kan oppleve på Ballstad? Se her.

Å reise til Ballstad

Å reise til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.

Finn din drømmereiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

650 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Sommergaven

bottom of page