top of page

BLOG

  • Destinasjon Ballstad

Ballstad – ditt sted midt i Lofoten


Når du kommer til Ballstad for første gang kjennes det ut som om du har vært her før. Er det kanskje havet som gjør det sånn? Dette havet som forbinder oss alle. Du kjenner igjen bølgene som slår mot land, det kjente drivet i havstrømmene og den salte brisen mot ansiktet. Tett på havet leves livet på Ballstad. Det er hit du vil dra.


Ballstad er Lofotens største operative fiskevær. Under vinterfisket yrer det av liv i havna her, men også resten av året finner besøkende veien hit for å oppleve fjellene, havet, livet i fiskeværet og ikke minst den gode maten. På Ballstad har nemlig fisken kort vei fra hav til matbord.

Den helt unike følelsen av å kunne fiske fisken din selv og tilberede den på din egen rorbu finner du her. Matopplevelser for minneboka og de beste råvarene fra sesongen får du også hos spisesteder som for eksempel Himmel og Havn, Kræmmervika eller Lofoten Food Studio.

Det historiske suset gjennom det gamle, men stadig aktive fiskeværet og tradisjonene som sitter i brygger, rorbuer, fiskehjeller, båter og kystfolket her, gir deg som gjest opplevelsen av å være i takt med vår lokale kultur og identitet. Å overnatte i en autentisk rorbu gir deg den særegne stemninga du bare finner i et fiskevær, rorbuer som samtidig kommer ønsket om moderne standard og komfort i møte.


På Ballstad leves livet nært på naturen og nettopp derfor finner mange besøkende roen her. Fjellene rundt Ballstad frister turglade til fots eller på ski året gjennom. På ribturer med Next Adventure Lofoten kan du komme tett på naturen og oppleve det arktiske fugle- og dyrelivet. Sammen med Lofoten Diving kan du utforske livet under vann i det friske, nordnorske havet.

Lofoten byr på mange spennende reisemål og aktiviteter, ikke minst er selve reisen gjennom landskapet og Lofot-naturen i seg selv en opplevelse. Ballstad har en stor fordel med sin beliggenhet midt i Lofoten. Fra Ballstad er det korte avstander ut til både den østlige og vestlige delen av regionen. Stedet er derfor godt egnet som base dersom du skal utforske Lofoten.

For å komme til Ballstad må du ta av fra allfarveien E10 og rette blikket ut mot havet. På enden av veien ligger fiskeværet med den ekte nordnorske Lofot-pulsen. Med de varme folkene med hjerte for fisken, naturen og havet – velkommen skal du være!Vil du vite mer om overnatting, aktiviteter og oss på Ballstad? Se her.


Å reise til Ballstad

Å reise hit til Ballstad kan du gjøre på mange måter. Med bil ankommer du Lofoten og Ballstad ved å følge E10, en reise mellom små bygder og større tettsteder, en reise som lar deg få komme tett på folket og hverdagslivet under høyreiste Lofotfjell. Lofoten har også gode bussforbindelser som korresponderer med bussruter til og fra regionen. Å bli fraktet av sted med blikket ut gjennom bussvinduet, se landskapet, oppleve vakre overraskelser rundt hver en sving, kikke opp mot fjell som tar pusten fra deg og lene deg inn i omfavnende fjordarmer, er en unik måte å reise på.

Ønsker du å bruke mindre tid på reise og mer tid på oppholdet, kan du komme luftveien og få hele Lofot-landskapet servert som et levende kart under deg. Fra Bodø Lufthavn går det flyvninger til Leknes Lufthavn. Fra Leknes kan du leie bil eller ta buss til Ballstad. Tar du Hurtigruten til Svolvær eller Stamsund eller ferge fra Bodø til Moskenes, vil du få se hele øyriket fra sjøsiden og oppleve den majestetiske og vakre Lofotveggen. Kommer du sjøveien vil du også oppleve å få reise i Lofoten på den måten folket som bor her har gjort i generasjoner.


Finn din drømmereiserute

Avstandene i Norges nordligste fylker er lange og det kan være lurt å orientere seg og planlegge reiseruten godt. Mer informasjon finner du her:

Transport i Lofoten: https://lofoten.info/transport

Bussruter i Lofoten: https://reisnordland.no/ac/bussruter-lofoten-384

Hurtigruten: https://www.hurtigruten.no/

Fly: https://www.wideroe.no/

1 070 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page